Tapetsering

Få en god atmosfæret i rommet med flotte tapeter som skaper liv.

Tapetsering er som andre yrker en fagkunnskap og dette er ofte en forutsetning for at resultatet skal bli vellykket. Engers Malerfirma er spesialister på alle typer tapet som strå, papir, veggbider m.m.

Alle tapeter vi bruker skal være merket fra produsenten. Bak på de fleste tapeter eller på tapetetiketten finner du de viktigste symbolene som viser tapetets egenskaper. Tapet falmer over tid, men graden av falming varierer fra produkt til produkt. Derfor er tapetene merket med symboler for lysbestandighet. Lysbestandighet måles med en skala som går fra 1 til 8. 1 er dårligste klasse og 8 beste.

Andre bestandighetsskalaer er vanligvis fra 1 til 5. Et tapet bør ikke ha en lysbestandighetsverdi under 5, hvis dette er viktig for deg. Hvor mye tapetet falmer er imidlertid helt avhengig av hvor mye dagslys tapetet utsettes for. Det har igjen sammenheng med årstiden, størrelsen på vinduene, rommets himmelretning og gulvbelegget.

Tommelregel: Lyse tapeter falmer vanligvis raskere enn mørkere tapeter, som har kraftigere pigmentering. Hvis tapetet gulner, skyldes det som regel at det røykes i rommet. Vær oppmerksom på at enkelte utenlandske leverandører bruker en annen målemetode enn den norske 1 til 8-skalaen.

Benytt gjerne våre interiørkonsulenter for å få råd og tips til farver og hvilken bestandighet tapeten bør ha.